Dienes István fizikus a kvantumfizika és a tudat kutatás területének kiemelkedő szakembere. Hétköznapi megfogalmazásban az ember gondolkodásmódjának kutatásával foglalkozik.

 

Számunkra ennek a kutatási területnek kiemelkedő a fontossága, mert még Albert Einstein is így fogalmazott: “Az emberiség mindaddig nem fogja tudni megoldani problémáit, amíg rá nem jön hogyan is gondolkodunk.”

Az előadásban megismerhetjük azokat az eredményeket, ahol ma a tudósok tartanak fizika és a tudat kutatás területén. Tudományos eredményeik bekerülése a köztudatba teljesen át fogja formálni az embernek Önmagáról és környezetéről alkotott képét. A hétköznapi ember tudásában történő megjelenése után, pedig Új Embert, Új Emberiséget fog teremteni.

Az előadás tudományos igényessége mellett, mindenki számára közérthetően próbálja bemutatni az elért eredményeket.

Az előadó saját szavaival fogalmazva: “Ennek folyományaként ma lehetőségünk nyílik a valóságot érzékelő tudat, illetve a tudatos elme működésének szabatos megfogalmazására és értelmezésére. Ezen túlmenően lehetőséget ad egy, a Világegyetemet átható új energiaforma meghatározására, melyet az önmagáról tudatos, élő lélek energiájának is nevezhetünk, és a csillagászatban felfedezett sötét anyaggal állíthatjuk párhuzamba.”

Dienes István – Útban a tudatműködés fizikája felé