Frissek!

Partnereink


csütörtök, 15 február 2018 1:41 de.

Kedves Emberiseg.hu látogatók, elindult a vlog-videó sorozat, amiben adott témákkal szoktam jelentkezni, bár ez még viszonylag ritka, és nem is elég rendszeres – de ígérem, azzá fog válni, mindig van aktuális téma. A Youtube-csatorna egy hónapja (4 hónapnyi felfüggesztés után) ismét működik – az eddigi videóknak több, mint 5 millió megtekintése volt a világ valamennyi országából – nincs kivétel. 10.300 feliratkozónk van. Weboldalunkat a statisztikák szerint napi 1500-1800 látogató nézi. FaceBook oldalunknak 7000 követője, csoportunknak 5300 tagja van.

Felmerült bennem, hogy valahogy személyesebbé kellene tennünk a kapcsolatot egymással, ami heti vagy kétheti egyszeri alkalmat jelentene kihasználva az Internet nyújtotta lehetőséget. Élő adásra gondoltam, amibe be lehetne kapcsolódni vagy élőszóban, vagy chat-formájában. Még keresem a megfelelő megoldást erre. Ezt azért írtam most, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre: lenne-e ilyenre igény?
Tudom, nem mindenki használja a FaceBook-ot, azok nyugodtan írjanak e-mailt (info@emberiseg.hu), vagy írjanak ide kommentet. Köszönök minden véleményt és támogatást!

Both Gábor
http://emberiseg.hu/emberiseg/elo-kapcsolat/

Emberiség.hu | Élő kapcsolat?

Kedves Emberiseg.hu látogatók, elindult a vlog-videó sorozat, amiben adott témákkal szoktam jelentkezni, bár ez még viszonylag ritka, és nem is elég rendszeres – de ígérem, azzá fog válni, mindig van aktuális téma. A Youtube-csatorna egy hónapja (4 hónapnyi felfüggesztés után) …

33 4 10


kedd, 13 február 2018 10:54 de.

http://emberiseg.hu/emberiseg/magborzek-2018/

Emberiség.hu | Magbörzék 2018

Nehezen hisszük el, de úgy tűnik megint eltelt egy év, és a januári tavaszias időjárás megmozgatja minden kertészkedő téli álomban szunnyadó kertészlelkét. Már hírt kaptunk az első magbörzékről, és ahogy az elmúlt években, ismét örömmel összegyűjtjük egy helyre az info…

8 0 5

https://www.facebook.com/kulturalis.kreativok


csütörtök, 14 szeptember 2017 5:53 du.

Nos, lassan tényleg csak 100 000 munkahely marad hazánkban 🙂
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/tortenelmi-csucson-a-munkaerohiany-magyarorszagon/

Történelmi csúcson a munkaerőhiány Magyarországon

A feldolgozóiparból, az építőiparból, a kereskedelemből, a vendéglátásból és a szállítmányozásból hiányzik a legtöbb ember.

0 0 1


100 000 munkahely shared 444’s post.

csütörtök, 2 március 2017 4:53 de.

444

A robotok egyetlen szektort sem kímélnek.

0 0

https://www.facebook.com/egysegmedia


kedd, 20 február 2018 5:00 du.

Szeretet-e a bántalmazás? – Balogh Csillával beszélgetünk
___________________________________________________

1. Ha szeretetből “bántalmazunk” valakit, árthatunk-e azzal? Amit szeretetből teszünk, gyermekünk, a szüleink, a barátaink, az embertársaink felé, de nem feltétlenül simogató, mert pl.: nem engedem a falnak menni, drogot fogyasztani, stb, és inkább jól elfenekelem, ez a fajta szeretetnyelv valójában ártalmas-e?

A thétában mindig azt mondjuk és a spirituális világ is azt tanítja, hogy minden szubjektív, nem lehet általánosítani, hogy valami jó, vagy nem jó. Az, hogy milyen családba születünk le, a karmához is köthető. Ha olyan családba születsz le, amelyik a szeretetet az erőszak nyelvén tudja kifejezni, és ezt a szeretetnyelvet örökíti tovább generációról generációra, akkor neked is ebből kell tanulni. Mivel itt a szeretethez erőszak kapcsolódik, ezért az agresszión keresztül tudod azt megtapasztalni mindaddig, amíg rá nem jössz arra, hogy az az ősöd, aki behozta a generációs mintát a családodba, ő vajon mit tanulhatott ebből? Ezt egészen addig a generációig kell hordozni, amíg valaki fel nem oldozza. Ez a generáció lehetsz te, lehet a gyermeked, az unokád, mert a szülők, nagyszülők láthatólag nem tudták ezt megoldani. Ha viszont te megoldod, akkor az őseid, a felmenőid, lemenőid mindegyike felszabadul ez alól.

Erőszak, lelki zsarolás, fizikai erőszak, bántalmazás során biztosan, hogy sérülsz valamilyen ponton, de pontosítsuk, hogy ki is sérül valójában? Mindig az a személyiséged sérül, akivel ott, akkor, abban a pillanatban azonosultál. A benned lévő magasabb intelligencia, bölcsesség, végtelen lény, az isteni szikrád, ami mindenkiben benne van, ami működtet bennünket, sosem sérül. Amikor döntési helyzetben vagy, akkor mindig jön az érzés, hogy jobbra, vagy balra kellene menni? Akiben nagyon erős a genetikai minta, aszerint fog dönteni, éltetve tovább az örökséget. Aki már a mintát felismerte és már mer ettől eltérő, önálló döntést hozni, az általában az intuíciójára, a benne lévő isteni szikrára hallgat, de ezt az utat még nagyon kevesen választják.

2. Van tehát bennünk egy isteni szikra és van, aki szeretetre, segítségre szorul. Hogyan találhatnak ezen részeink egymásra, hogyan lesz a kettőből egy?

Úgy, hogy ez soha nem volt kettő. Amiket élünk, az egy tanult, hozott minta, ami valóban nagyon erős, és addig, amíg ezzel azonosulunk, addig fogunk szenvedni, addig fogunk sérülni ezektől a dolgoktól. Az a személy, akinek gondolod magad, akivel azonosulsz, az csak egy hiedelem, egy meggyőződés. Nagyon erősen vagyunk benne ebben, mert így neveltek fel. Megtanultuk, hogy ilyenek és olyanok vagyunk, hogy ezt és azt kell csinálnunk. Kapunk egy simogatást, egy kis szeretetet, tudjuk merre kell menni. Kapunk egy pofont, tudjuk merre kell menni. Ez a szeretetnyelvünk. Kinek egészséges, kinek kevésbé.

Amikor a szülők is olyan emberek, akik csak a személyiségünket veszik figyelembe, de a másik aspektusunkat, minőségünket, aki sokkal szélesebben láthatná a dolgokat, azt nem veszik észre. Azonosulunk azzal, hogy ha nem fogadunk szót anyának, akkor rosszak vagyunk, és nem dönthetünk. Szüleid nem kérdezik, hogy miért csináltál valamit, hanem csak reagálnak arra a tényre, hogy nem azt és úgy tetted, ahogyan azt ők elképzelték. Ha nem az őseid elképzeléseit viszed végig, akkor a szemükben rossz vagy. Ezért tanulunk meg a mintáink szerint dönteni, cselekedni, mert csak akkor kapjuk meg a szeretetet. Ezt hisszük legalábbis.

Amikor egy magasabb aspektusból akarsz dönteni, mert érzed a belső indíttatást, azonnal behúzod a féket, mert tudod, hogy ha nem az anyai és apai minták szerint éled az életedet, nem leszel szerethető. Nem fogod merni meglépni ezt az egészet, holott csak egyszer kellene ezt megtenni és akkor rájössz, hogy az egész nem is úgy működik, ahogyan hitted, vagy elhitették veled. Te valóban szerethető vagy.

Ha ilyen helyzetben hozol egy döntést, mindig úgy fogod érezni, hogy az rossz. Egy idő után inkább nem hozol egyáltalán döntést, mert úgy hiszed, hogy ehhez mindig édesanyád és édesapád tuti jó döntése szükséges.

Igazán sérülni azonban nem tudsz, mert aki valójában sérül, az az a személyiség, aki igazából nem te vagy. Ezt felismerve lehet ebből kijönni.

Tény, hogy az agresszióval, erőszakkal megélt szeretetből sokkal nehezebb kijönni a düh, harag és a tehetetlenség miatt, tudva, látva, hogy a szüleinknek, őseinknek sem sikerült ezt megoldaniuk.

3. Hogyan hat a szervezetünkre egy ilyen erőszakos környezet?

Ha egy olyan családba születsz, ahol a szeretetet erőszak által tudják kimutatni, a szeretet erőszak útján való megtapasztalása lelkileg általában bélproblémákat eredményez. Az empatikus érzékelés erőteljesebb, de a folyamatos stressz ott rezeg a hormonrendszerben, a pajzsmirigyben, és egészségileg ezeken a területeken mindent tönkre teszünk. Fizikálisan tud ártani, de ezt is csak addig, amíg meg nem látod a mögöttes értelmét.

Az ilyen emberek, mivel nem kapták meg a szeretetet, hitrendszerileg mindig hiányt éreznek, egész életükben nagyon erőteljes megfelelési kényszer alatt élnek, nem mernek hallgatni az intuíciójukra, mert megtanulták, hogy csak akkor és azáltal lesznek szerethetők, ha a szigorúan a szülői mintát követik. El akarnak venni másoktól szeretetet, csak úgy jár nekik a szeretet, ha elveszi azt. Az ilyen emberek teremése is csak úgy működhet, ha másnak teremt. Kiküldésre kerül a teremtése az Univerzumba, de nem tud hozzá visszaérkezni, mert nem tudja azt befogadni. Az ilyen emberek teremtése tehát más emberek teremtése lesz.

Amíg nem ismered fel a miérteket, azt, hogy miért kellett leszületned akár életeken át erőszakos családokba, addig nem tudsz rajta megváltoztatni. A célja talán az, hogy tanulj meg önállóan döntéseket hozni, magadnak teremteni és a teremtéseidet tudni befogadni.

Szerkesztette: Horányi Ágnes


14 0 7


hétfő, 19 február 2018 5:00 du.

A műsor vendége Novák Péter, aki a médiafelelősség kapcsán fogyasztási szokásainkról beszélt. Véleménye szerint akár közszolgálati, akár kereskedelmi médiáról beszélünk, minden termék, minden eladó. A mai magyar média realitáson túl a jövőről is beszél, valamint az internet felhasználásának előnyeiről és hátrányairól. De mindenekelőtt arról, hogy korunkban mindenki maga is egy médium, akár felhasználó, de tartalomszolgáltató is lehet.

A médiában dolgozók felelőssége – Novák Péter, Jakab István

A műsor vendége Novák Péter, aki a médiafelelősség kapcsán fogyasztási szokásainkról beszélt. Véleménye szerint akár közszolgálati, akár kereskedelmi médiáról beszélünk, minden termék, minden eladó. A mai magyar média realitáson…

16 0 4

Önellátó Marosszék
News & Media Website


Önellátó Marosszék shared EKE – Marosvásárhely’s event.

szombat, 13 január 2018 11:56 de.

TŰZVARÁZS együttesünk a rendezvény keretében újabb histórikus vitézi énekeket/ katonadalokat fog megszólaltatni.
Szeretettel várunk a könyvbemutatóra!

0 0


péntek, 12 január 2018 11:34 de.

http://www.kozpont.ro/epitett-oroksegunk/az-osi-magyar-vallas-egyik-utolso-fellegvara/

Az ősi magyar vallás egyik utolsó fellegvára

A Bálványosvár romja Torjától északnyugatra egy Bálványosfürdő fölé emelkedő 1028 méter magas hegytető, a Torjai-hegység és a Bodoki-hegység találkozásánál, Kovászna megye északi részén található. …

12 1 1

© 2015 Tudatos Csatorna. Az oldalt hajtja: Wordpress Az oldalt készítette: Olasz Sándor